Ett gott recept!

Stekt Lax med ugnsbakade rotfrukter och läcker romsås

Mors egna recept förutom rotfrukterna, dom har jag kommit på själv. ;)
Till 1 Pers behövs;:

Laxen:
1 bit lax
Dill
Citron
Peppar ( Alt.citronpeppar)
lite salt
creme fraish vatten (efter fisken har stekt nästna klart hälls det på och lock på så får det puttra i några minuter).

tips: Häll på den pressade citronen först så rinner inte kryddorna av.

Ugnsbakade rotfrukter:
1-2 Morötter
1-2 potatisar
palsternacka
½ rödlök
lite purjolök
några klickar smör
timjan ( gärna färsk)
citronpeppar / citron och peppar

Läcker Romsås:
Ca Två skedar Turkisk yougurt
Majonäs
Ett gäng romkorn
½ hackad rödlök
citronsaft
dill

Rotfrukterna ska vara i ugnen i ca tjugo minuter. smört ska klickas uppe på och ger det hela en fin färg och smak. Garnera gärna med lite timjan.
Detta är så smarrigt!

Tillbaka i Hunnebo.. igen

Hejsan! Efter en otroligt rolig nollevecka är jag tillbaka i hunnebo igen. Mina bröder ska ha 25 och 30årsfest. Har jag vart ett år yngre kunde vi haft 20-25-30... men nä då jag är den ojämne. Så jag får vara med och ordna till för festen. Hittills har jag gjort namnbrickor och tipsprommenad om mina bröder. Det kommer bli kanon.. kanske ska försöka komma på någon bra lek för vuxna också.. Det borde inte vara så svårt med tanke på vad jag gick för linje förra året..

VKD (Visuell Kommunikation och Design) känns bra! Det ska bli spännande att lära känna alla i klassen och jag är redna på god väg med tanke på att många i klassen är även med i nollegruppen. Det är alltid kul att träffa nytt folk! Ikväll har dom prepsittning. temat för kvällen är våra high schoolteman - Geeks, gansta och rebellerna. Önska ja var med men vår fest kommer nog inte bli helt fel den heller! :)

Nä nu får ja väl hjälpa till lite mer så jag inte blir påkommen med att sitta vid datorn och knappa igen...

Ha det fint! Kram!!

Lite förvirrad...

Efter en underbart trevlig kväll med tjejgänet som jag saknat hela sommaren så kan jag inte ungå känslan av att det känns ensamt. När jag kom tillbaka till Karlstad igår kändes det bra, det var först på kvällen när det blev tydligt att Sandra inte var här (mor var dock här och sov över), som jag började känna mig själv. Jag har alltid svårt att vara själv i den här lägenheten.. Den är så stor och man blir så liten. Många mörka rum som inte fylls av människor, värme eller ljus. Det kommer bli svårt när Sandra inte är hemma utan hälsar på sin pojkvän under helgerna. Då kommer jag nog märka hur ensamt det är att inte ha Honom här. Vet inte varför det känns så starkt nu när hela sommaren har gått. Jag har ju vart så nöjd med beslutet hela tiden. Nu saknar jag alla stunder och längtar nästan tillbaka. Hittade tre recept i en mapp som jag rensade igår. De tre recepten var på fetaostgratinerad kyckling, Tzatziki och grekisk sallad.. Det var dom maträtterna Han lagade när vi firade ett år. Saknar den kvällen. Det kändes helt plötsligt så nära men ändå så långt borta. Som om jag inte var ledsen tillräckligt precis efter det tog slut, det kom bara tillbaka till mig nu helt plötsligt.
Lyssnar på mina favoritlåtar just nu.. Coldplay- The scientist och Markus Krunegård- Samma nätter väntar alla 
Suck... måste rycka upp mig.....

Back in da town!

Hej å hå. Igår for jag och mor upp itll Karlstad. Jag körde, det är ingen svår väg och vi hade mycket trevligt. vi var och handla när vi kom fram, sen gick vi en promenad ner i stan. det var jättemysigt det lukta kaffe och vi tog oss var sin glass nere vid fd pråmen nu mera "båten". sne gick vi en sväng i herrhagen bland de gamla husen. Skitmysig kväll med mammsen. Sen kom vi hem och tog lite kaffe och kaka och kolla på tv.

Idag var jag på möte med Karlstads Studenttidning
www.karlstadsstudenttidning.se,
Har ju fått jobb som fotograf där så håll ögonen öppna i nästa nummer då det kan vara jag som tagit några bilder i tidningen. Det verkade lovande och jag ser fram emot att få börja!

Måste dra nu ska iväg till kören en sväng och förbereda inför måndag då vi ska sjunga för de nya lärastudenterna. Efter det ska jag iväg till huset brevid!- Maddie och gänget. Vi ska fika och jag ser så fram emot att träffa dom. Ska vi se om dom ser någon förändring hos mig... moahaha...
Ha det gottigt! Kramar!!!!

Vilken underbar dag!

Idag har jag bara njutit av livet. Har bara haft mig själv att tänka på, helt underbart.
Dagen började med att vaknade av min mobil som plinga till av ett sms vid halv elva. gick upp när jag kände för det och åt frukost i mycket seg takt samtidigt som jag läste bilagan till GT.
när jag bestämt mig för att gå ut i skogen och plocka vad jag hittade tog jag på mig mina hajkläder: En stor stickad sebagotröja, grönt linne under, ett par gröna slappa typ ballongbyxor, ett par för stora gröna stövlar och min gula fjällrävenväska. tog med mig två plastspänner och tog cykeln till hedalen.
Där låste jag och gick in i skogen. hittade inget först sen såg jag några få blåbär. plockade dem och gick vidare in. det var väldigt urplockat och jag kände att jag skulle komma hem näst intill tomhänt. men så hitta jag ett litet ställe där de föregående bärplockade missat en fläck. så dom plockade jag och hittade lite lingon samtidigt som ja oxå tog.

när ja var klar cykla ja till farmor och farfar. Där fick jag kaffe och kaka och vi satt och prata lite. sen blev det kortspel alltid trevligt att spela kort me dem.

sen cykla jag hem. då ringde min fars farbror och bad mig komma ner och hämta äpplen. så då gick jag och hämtade det. sen gjorde jag en äpplepaj.. den ska vi äta ikväll hade i mina lingon i den oxå. det stod att lingon skulle bli gott i så vi får se! :)
 
käka middag med mamma och pappa och sen hamnade jag här framför msn. men nu ska ja gå ut och gå me mammsen en prommenad! ha det så gott! det ska ja ha iaf. ska läsa bok sen ikväll oxå. andra delen i twilight serien. så jävla bra!!!! puss o kram! tjing

Bara en dag kvar

Jaha då har sommaren gått. Sista dagen på jobbet på lördag. Vi har ändrat öppetiderna från 8-22 till 9-21. sommargästerna har avtagit, hunnebo börjar bli sig själv igen.

Idag är jag uttråkad. Oscar har åkte till uddevalla för att sen åka vidare till gbg, Michelle är i karlstad, hedwig är i karlstad och lånar min lägenhet tillfälligt, karin pluggar, men henne ska ja träffa lite ändå och micka är i usa. hatar dagar när man e själv.. hur ska det då gå nästa vecka innan ja åker tebax till k.stad?  föresten vilka ä'r i stan den 20e?

Btw just nu har ja tre favvolåtar! dom är: Markus Krunegård- samma nätter väntar alla, Röyksopp feat. robyn- the girl and the robot och coldplay- the scientist.

Ha de bra kram!

Känns som 2009

Nu är jag hemkommen igen efter veckans bravader. Emmabodafestivalen var helt och hållet grym på alla sätt och vis.
Första dagen - Onsdagen reste vi bara. åkte från hunnebo med bil till torp, därifrån åkte jag och jimmy buss till gbg. mötte upp hedde och åkte festivalbussen ner till emmaboda. vi var framme runt tre. Då fördrrev vi tiden till tio då de andra gänget kom. Vi gjorde snabbt upp vårt camp och sen festa vi hela natten lång. gick och la mig vid fem på morgonen.

Det är lite svårt att kompromera en sådan stor grej för mig som en festival men jag får väl försöka att inte skriva så utförligt...

På torsdagen börja vi festa tidigt. såg lite band och sen börja de ösregna. jag danne och jonas stod under ett parasoll och bestämde oss för att det inte gick längre så vi tog stereon, parasollet, partyräven nils, alkohol och gick in på en bajamaja och hade fest. det var helt underbart! nu har man gjort det oxå. Folk blev bra förvånade när vi öppnade dörren emellanåt för att få luft.

Fick en high five vid något tillfälle av jonas. har fått ett blåmärke i handen av det.. - spännande

Banden jag såg var: Markus Krunegård, Familjen, Bob Hund, Svenska Akademien, Hajen, Miss Li, Liptones, Detektivbyrån, Florence Valtentin. Ja det var nog dem.

På detektivbårån träffade jag tre väldigt trevliga karlskronabor som jag stod och pratade med. Himla kul att träffa nya kompisar på det sättet. vid vårt camp träffade jag min tandbortarkompis. vi borstade tänderna tillsammans. mycket trevlig han med. det var bra att ha lite andra nyvunne vänner där när dom man åkte dit med till exempel dragit ner på frukost på hotellet och jag var kvar vid campet.

på fredagskvällen gick jag runt med en kompis till min tandbortarkompis. vi gick på uppegupptäcksfärd genom emmaboda. Emmaboda by night. Mycket spännande. vi gick utanför området och fann att emmaboda är ganska lugnt och tyst i bostadsåmrådena, även om det är fredag.

På lördagen hände inte så mycket.. vi chillade mest. jimmy byggde ett schysst camp som jonas sen i sin vrede vräkte ner. det var elakt tyckte jag...

På kvällen kolla vi på S.A. och familjen. dom var bra!
Men de bästa banden live var Hajen och Bob hund och Miss li. Markus krunegård var bättre i lysekil.

Är det någon btw som vet hur man kan lägga in youtubeklipp här på bloggen?

Hoppas ni har det bra. själv håller ja på o bli sjuk ska kurera mig innan jobbar börjar nu klockan 17...
Tjingpling

RSS 2.0