Långhelg

Idag har jag jobbat. Sista dagen för denna veckan. fick bytat bort mina två pass imorn och på lördag. fyller ju år i övermorgon och ska fira imorgon med kalas för farmor o farfar och bror med familj.
Till helgen fyller jag år och nästa helg är jag också ledig. Hoppas min kombo kan komma hit då. Och därefter på tisdagen ska jag åka till Torsby. Ska bli skoj!! Längtar efter mina kompisar där!

Men nu ska jag ut och gå med Karin E. Henne är jag evigt tacksam, dagarna hade varit bra tråkiga utan henne. So thanks baby..

Tjing Pling!!

haj

Idag har jag jobbat från åtta till fem. Det var lite trist för det hände inte så mycket idag. Men vi kanske ska spela lite volleyboll snart. Det ska bli roligt, hoppas jag. Igår när vi spela var vi bara tre så det blev inte så mycket spel.

Vi fick i båten igår också. Åkte en liten sväng runt hamnen det var underbart! Älskar att sitta längst fram i fören och bara ha benen liggandes mot relingen och känna havsvindarna i ansiktet. Helt underbart!!! Och igår efter volleyn så tog vi ett snabbt dopp också, i barnbadet men det var kallt ändå.

Efter det så drog vi till Björn. Där lekte vi muggleken. Den där man klappar händerna två ggr först och slår på en upp-och-ner-vänd mugg och sen vänder på den klappar och skickar vidare så gör man det om igen och får in en rytm. Det blev riktgit nice, himla roligt. Älskar att vara borta hos familjen Christensson, dom är så välkomnande och trevliga. Riktigt mysig familj!

Såg på twilight med Karin i förrgår. Den var riktigt bra och vi kände båda två att vi lätt skulle kunna se den en gång till efter att vi sett klart den precis. Vet inte varför men det kändes som om vi inte fick nog, den kändes inte klar än.  Så den ska vi se igen någon kväll.

Imorn jobbar jag kväll, ska bli rätt gott då kan man vara ute på dagen och njuta av solen och sen komma in och jobba på kvällen och tjäna in de stora slantarna för mindre arbetad tid. Gillart!

Fick ledigt 7-10 juli oxå så ska åka iäg till Torsby då! ska bli skojsigt. Ser fram emot minigolfen som Jonas utmanat mig på. Hoppas det blir av bara.

Nä nu ska vi väl snart dra iväg.. Ha det så gott! Tjing


"I min lilla lilla lilla värld av Karin"

Nu ska jag spela ett spel jag inte har spelat på mycket länge. Roller Coaster Tycoon 2, det är ju grymt skoj!
Dataspel är mycket roligare än vad man tror och så dödar det lite tid oxå, har inte så mycket att göra idag heller. Men det dumma med roliga dataspel är att hela dagar kan försvinna, det är ju kanske inte så fördelaktigt direkt.. Hoppas spelet  funkar nu då.. Håller på och installera det nu.
 Gillar spel där man kan styra över en massa folk, man känner sig så mäktig. The Sims är lika roligt om inte bättre till och med. Men när man slutar spela för dagen känns det som om en större makt sitter och styr en själv lika väl. Gud vad läskigt.. Tänk om det satt några stora jättar och spelade spel med oss människor. Måste då säga att  det vore ett frukstansvärt välutvecklat spe i så fall eftersom vi människor gör så mycket, har få gränser och vi tänker och har problem. Det har inte simmar så speciellt mer än att någon är i vägen när dom måste gå på toa så då ställer dom sig och väntar på att perosnen ska flytta på sig..

Första dagen på jobbet

Idag jobbade jag första dagen på Konsum.

Det var faktiskt riktigt roligt, hade till och med svårt att sova igår, för att ja var lite nervös över att ha glömt bort allt. Men att jag hade glömt bort allt var nog de minsta problemet. När jag fick ta plats i kassan idag så var det otroligt lång kö hela tiden( inte pga mig, utan för att det är midsommarafton imorn =)!!). Det var stressigt men väldigt roligt, vi hade fyra kassor öppna och det var tre andra någorlunda nybörjare i kassorna brevid mig. de fråga jämt om PLUnummer. Och som tur var så hade mitt minne inte svikit mig så jag sa vilket de var, dock blev det ganska stressigt när man hade en lång kö själv och hade folk från olika håll som fråga efter PLU-nummer. För er som inte vet vad PLU-nummer är så kan jag berätta det. När en kund handlar till exempel äpplen eller banan så måste kassapersonalen slå in ett nummer för att man ska kunna få rätt pris och namn på kvittot sedan. Så röda äpplen har PLU 4480, banan 4011, gurka 4597, osv.. kom till och med ihåg rabarber- 4745. Dessvärre drömmer man om dessa nummer några nätter efter de första dagarna,  Lite obehagliga drömmar måhända men väldigt intressanta =).


 Så det var kul att komma igång igen. Men så ont man får i ryggen efter en halvdag i kassan. Jag jobbade ju bara från kvart i nio till tre, med en kvarts rast, men ändå får man träningsvärk typ. Härligt.

Idag kommer Karin hem. Ska bli roligt att träffas igen. Skönt med någon annan en en familjemedlem att umgås med.
Och ja, visst Hedde, jag får kanske ta o ragga imorn, men jag ska ju upp och jobba på lördag så jag kan ju inte vara ute och härja för länge.  hoppas vädret blir bra bara..

Haha just det. Det regna som attans imorse när ja skulle till jobbet. Så jag tog paraply, för stora gummistövlar och jacka när mamma körde ner mig. Tänke att jag ju ändå skulle gå hem sen. Men regnet försvann och det var strålande solsken när jag gick hem... i för stora gummistövlar och paparply. Kändes lite kul, bra att man hade arbetskläder på sig då så att folk fatta att jag suttit inne på konsum hela dagen.

Gick till apoteket idag också. Skulle köpa en grej som man kanske inte gärna vill skylta med. Och just när jag försöker hitta det jag ska ha, så knackar en man mig på axeln och säger hej. Det var en gammal GT-kund som är väldigt trevlig att prata med, men vad gör man då, vill ju inte gärna ta den grejen man ska köpa mitt framför näsan på honom så han ser vad ja ska ha. Det känns lite dumt att stå och kallprata på apoteket med någon halvt främmande, vad ska man prata om?:

     "Jaha och vad ska du köpa då? tandkräm, ansiktsvatten och lite imoduim plus. Jaså ja, så du har diaré? Vad tråkigt, hur går det me frugan annars då?"
Nä, då är det bättre att hålla tyst.
På apoteket vill man helst vara anonym/osynlig.


Det blev inget

Nä, pappa var för trött och så ska det regna imorn så det blev inte att vi gjorde i ordning båten... Den får vänta till någon annan dag..
Prata med Sophie innan, kom att tänka på en sak då.. Hon frågade om jag har vart ute och raggat nåt nu när jag är singel.. Jag sa nej naturligtvis inte, men sen prata vi lite mer och jag kom på att jag har ju inte ens någon att gå ut med. Det är ju inte så skoj att gå ut själv. Men eftersom de kompisar jag har är såpass upptagna jämt så är jag själv rätt mycket. Kommer nog bli så mestadels i sommar, och då är det tur att jag har ett sommarjobb, annars vet jag inte vad jag hade tagit mig till...
Nu ska mor och jag gå ut och gå, så jag skriver mer imorn eller senare ikväll, om jag inte har nåt för mig då :)

Kram o hajj

Friggan

Hejsan. Idag har ja solat också. Låg i ca fyra timmar sammanlagt, vet inte om jag får så mycket färg men... Lite brunare e ja nog, och jag är framför allt brunare än brorsan.. för en gångs skull.

Igår så började vi grovarbetet i Friggan. Den ska bli en fin gäststuga har jag bestämt. Jag tyckte vi kunde röja ut lite och måla om någon möbel och ändra helt enkelt. Tycker det ska vara vitt och marinblått, det passar med havstema här. Så hela familjen började greja, jag och brorsan tog ut en lagerhylla och slipade och målade den vit. blev riktigt bra.

Sen drog vi ut skrivbord och bytte mot tvbord och satte tv:n där inne, satte in den blåa bäddsoffan vi har haft i ett rum och gjorde i ordning lite. Det är inte klart än, men det närmar sig. Hyllan målade vi en gång till idag så den är klar, ska bara torka och så.

I eftermiddag när pappa kommit hem så ska vi fixa med båten så vi kan få i den så fort som möjligt! :) wee Längtar tills vi åker båt. I år måste ja lära mig hur man kör den rackaren själv.. har haft typ en lektion i snart fyra år, varje år och fortfarande inte riktigt lärt mig de där me att starta och att lägga till.. Båtlivet är inte de enklaste kan ja lova....

Imorn är första dagen på jobbet, det ska bli lite kul men samtidigt så känns det som att man är fast sen, nu har ja haft mitt lilla lediga..  kommer aldrig utanför de dörrarna igen när man väl gått in!!!!!

Nä nu får ja hitta på nåt annat, kan skriva hur mycket som helst här annars. Ha de fint! Tjing!






Vilket härligt väder vi har idag!!!!!

Tja idag har jag solat igen. vet dock inte om jag blev så mycket brunare än igår. Kanske lite. Imorse gick jag ut och gick en halvtimme innan frukost, sen sola jag som sagt. När jag solat klart så drog jag ut och sprang. Det var jobbigt i alla backarna. Men där ser man vad man kan hitta på när man är själv och vädert är fint! Sen belv det en dusch och lite mat och här sitter jag nu. Brorsan kom hem precis med mor. Så vi kanske hittar på nåt ikväll, eller inte, det vet ja inte vi får se helt enkelt!

Ha de gottigt
Tjing Pling

Solen flyter runt på himlen

Hellu. Idag har jag legat ute och stekt i solen. Inte helt fel om ni frågar mig. tror jag har fått lite färg iaf.
Jag längtar tills första doppet i havet blir. Men det är inge roligt att ta det själv.
Min bror kommer hem imorn i alla fall och en annan kompis kommer oxå till veckan, då kanske man får lite mer att göra.
Dessutom börjar jag jobba på torsdag. Får vi se om jag kommer ihåg några PLUnummer.. Det brukar släppa när man väl sätter sig vid kassan.

Ikväll ska jag äta god mat med mor och far och så får vi se om det blir en till "morden i Midsomer" med inspektor Barnaby. det såg vi på igår. Och jag som är så mörkrädd, hade nästan svårt att sova pga det. Men sen kom jag på andra tankar som förvisso inte heller fick mig att sova på ett bra tag.

Ha de gott ni alla som har sol och njut riktigt mycket av den.
och ni övriga ha det så kul i regnet moahahaha

Lite bilder


Får lägga upp bilderna här från vår promenad igår. Facebook är ju stört så..
Detta är alltså jag och Hedwig på promenad i Hunnebo!


     

    


    


    

Livet i ett porslinshus

Jag vaknar, stiger upp, lyssnar om någon är hemma
tar försiktigt några steg uppför trappan tills jag märker att jag är ensam i huset.
slappnar av, äter frukost som vanligt folk.

ett ljud hörs utanför någon timme senare.
bilen stannar och dörren stängs igen
stegen närmar sig och jag stelnar till
går i rask takt ut i köket och ställer in disken...-försiktigt
kollar så att tv:n är avstäng och ingen onödig lampa lyser innan jag försiktigt går ner till ett rum
och sätter mig.. tyst
får inte röra något, får inte låta något, får inte gå på hälarna, får inte hoppa, får inte vissla,
får inte säga fel saker,
får inte låta saker stå framme,
får inte prata för högt!

sätter mig i soffan vid tv:n och hoppas att han inte märker av något som jag gjort fel
reser mig hastigt då han ropar på mig
Dra upp persiennerna! Bädda sängen!

får inte göra fler fel...

Lonely day

Such a lonely day
And it's mine
The most loneliest day in my life

Such a lonely day
Should be banned
It's a day that I can't stand

The most loneliest day of my life
The most loneliest day of my life

Such a lonely day
Shouldn't exist
It's a day that I'll never miss

Such a lonely day
And it's mine
The most loneliest day of my life

And if you go,
I wanna go with you
And if you die,
I wanna die with you
Take your hand and walk away

The most loneliest day of my life
The most loneliest day of my life
The most loneliest day of my life

Such a lonely day
And it's mine
It's a day that I am glad I survived.
(System of a down- Lonely day)


Precis så känns det idag. Usch har inte gjort ett skit, vaknade imorse av en konstig dröm sen så har jag bara suttit vid tvn, kollat på dåliga serier och käkat frukost. Kollade jag på datorn lite sen på tvn igen. Det har regnat ute hela dagen och jag har ingen kompis att umgås med. Känns jäkligt trist. Kan ju börja undra varför man åkte hem så tidigt.  Its a day that im glad i survived.....

Hemma i Hunnebo igen

Hey ^^
Nu har man äntligen kommit hem. Och allt är precis som vanligt här,
förutom att mamma och pappa har köpt ett nytt knivställ förståss. Trodde jag skulle jobba på konsum nu till helgen. men tydligen fick jag en och en halv veckas semester till, börjar inte jobba förrän nästa torsdag. Det är ju inte dumt det heller...

Innan jag for hem hade jag och tobban lite snack med varann, och vi kom fram till att vi skulle göra slut, vi är dock vänner fortfarande, men det känns ju lite knepigt... Så här står ja nu.. singel och ledig...- från jobb. ( jag står faktiskt vid datorn och skriver, hitta ingen stol eller pall som var tillräckligt hög som databänken) Det som inte passar in i mitt liv just nu är det förskräckligt dåliga vädert som vägrar ge med sig. Man kunde ju önska att det var lite sol och värme här iaf. Men nej då gör mig så osysselsatt som möjligt i regnet.

Oh just ja.. jag var hos tandläkaren idag i Uddevalla, himla trevliga personal där. Var där vid tio som jag skulle, stannade där i, tja.. ca en kvart. Sen hade jag en tid vid tre igen. Så jag och mamma gick runt på stan och åkte in till torp och handla. Gjorde några riktiga kap- En flarra vin, tre cider, ett linne, ögonbrynspenna och, jag tror det blev, 16 par sockar för bara 20 kronor! Det är vad jag kallar lyckad shopping.( Mor betalade naturligtvis mellanskillnaden, hon är bäst!).
  Nog om det, sen for vi tillbaka till tandläkaren och där fick jag testa min nya natttandställning, den satt mycket bra. Kändes lite konstigt att ha en massa plast runt tänderna dock, men man vänjer sig väl. Det tog typ 7 minuter. Sen tacka ja dom med ett handslag och lämnade lokalen. Mor och jag hade alltså vart i Uddevalla (Sveriges regnigaste stad) i ca 5 timmar där tjugo minuter var hos tandläkaren. Känns bra.

Nä tjipp och hoj nu ska ja göra nåt annat...




Hej

Jahopp... Då satt man vid dumburken igen. Vet inte riktigt vad jag ska skriva nu. Känner mig ganska tom. Vill inte gå in på varför men så är det iaf. Idag är det nationaldagen och Sverige- Grattis.. Hoppas dagen blir bra för dig.
Själv ska jag nog städa och gå en prommenad och tänka en massa.

Ikväll blir det fotboll hos Martin. Inte för att jag är ett dugg intresserad av fotbollen, men alltid trevligt att få träffa det gänget en sista gång innan hemfärd. Åker hem på tisdag, ska bli rätt skönt men ändå jobbigt. Jobbigt att lämna Karlstad så här, jobbigt att lämna alla här. Men skönt att träffa Hunnebo en sommar till, och alla människor där, trots att det alltid är samma gamla visa när man kommer in på konsum för första gången: " Jasså är du nu här för sommaren igen, jaha... och det går bra med plugget?"

Nä nu ska ja fortsätta städandet sen en prommenix på det. Ha de fint alla där ute

Hunnebo i mitt hjärta

Hallöjja
Idag har jag inte fått speciellt mycket gjort. Vaknade vid tio och gick upp och gick en sväng med min kära kombo. När vi kikade en snabb sväng på tvn och fann kanal nio så var där en man från mina hemtrakter med (kustbevakningen väst).
Han var från smögen, och visst dialekten är väldigt töntig, men jag kände ändå att jag verkligen inte pratar sådär. Det är mitt kulturarv av något, dialekten, men jag försöker bli värmlänning så jag försöker få så mycket värmländska som möjligt.  Borde kanske prata mer bohusländska ändå. Det är dock svårt när man inte umgås med någon som har den dialekten här.

Jag vill att folk ska höra vart jag kommer ifrån och jag är stolt över att vara västkusttjej! Dock kan jag inte allt som har med fiske, båtar, skaldjur och hav att göra bara för att jag kommer därifrån. Men det hade vart kul och kunna mer, så man verkligen kan visa att man e från stranéeeeeeee!




I Love My Hunnebostrand!

hej

Idag ska jag ner och färga håret.. eller ja blondera.. hoppas det blir bra. Imorse var jag ute och gick med Michelle.
Igår var vi två på ikea ... två gågner.. idag var vi där en gång till. känns som om man är stammis, fast jag inte köpt nåt.

Nu ska ja snart dra. vi höres senare om lägesrapport om hur det blev!

Ha de gottigt i solen och vinden

SOMMARLOV!!

Tjoho! Nu har man sommarlov! härlgit härligt! Vi hade sista lektionen idag, och solen skiner ute. det enda som saknas är " Nu grönskar det i dalens land nu doftar äng och lid... " och " Den blomstertid nu kommer ...." och lite tårta på det. Men men nu är man äldre och går på universitet, nu får man anpassa sig och bara gå hem helt enkelt efter ett års studier.

Fast jag vet inte hur länge jag har sommarlov egentligen, ska ju börja jobba på konsum nu snart vet dock inte när, har inte fått mitt schema än.  Måste ringa och kolla.

Igår låg jag, Martin, Marija, Tobias och Daniel nere vid alstern och solade. Då passade jag och Martin poå att ta årets första dopp. Det var svinkallt, men nu är det gjort.Har dock fått ont i halsen idag så jag får vila lite idag och krya på mig.


Ha en underbar sommar alla där ute!!! Kramar!

RSS 2.0